80letá žena se vdává a inspiruje další seniorky. „Chopte se příležitosti a buďte šťastné,“ vzkazuje

Obrázek: 80leta-nevesta

Vdávat se v seniorském věku zní pro mnohé ne příliš lákavě. Láska však není určena jen pro určitý věk a to stejné platí i pro svatbu. 80letá Janet Merryman se rozhodla potvrdit, že láska kvete v každém věku a že na bílé šaty není nikdy pozdě.

„Moje 80letá babička si bere svého 60letého snoubence,“ připsala k videu, které zveřejnila na TikToku Danielle Jefferson, Janetina vnučka. „Vypadáš skvěle!“ chválí s neskrývaným nadšením svoji babičku, která se prohlíží ze všech stran v zrcadle, oblečená do překrásných krajkových bílých svatebních šatů bez ramínek a s vysokým rozparkem.

„Nikdy jsem si nemyslela, že se budu vdávat v 80 letech,“ přiznává Janet Merryman z amerického Marylandu, která si vybrala na vyzkoušení celkem troje šaty, ale hned v těch prvních se cítila skvěle a sama sobě se v nich moc líbila. „V salonu byly i další nevěsty a jakmile si Janet začala zkoušet šaty, všechny přestaly dělat to, co zrovna dělaly, a jen ji sledovaly,“ říká s úsměvem Janetina vnučka Danielle. „Jsem za ni nesmírně šťastná. Jsem šťastná, že i ve svém věku našla lásku. Je inspirací pro mnoho dalších žen, které jsou mnohem mladší než ona a přitom už se vzdaly naděje, že by ještě mohly prožít lásku a někoho potkat.“

Janet Merryman vypadá opravdu šťastně. Její život však nebyl vždy tak veselý. Když jí bylo 15 let, potkala svého prvního manžela. Ten si však později vzal život. Janet následně prodělala rakovinu tlustého střeva, potýkala se také s plicní embolií. „Upřímně, nečekala jsem, že tu ještě vůbec budu,“ říká vitální osmdesátnice a pustí se do vyprávění o seznámení se současným partnerem. „Byli jsme 7 let sousedé. To už jsem byla vdova, on byl ale ženatý a měl tři děti. Až později, když už žil sám, jsem ho občas pozvala na oběd.“ Pro osamělou Janet to byla vítaná společnost. Občasné schůzky se vyvinuly ve vztah. „Jednou mi babička zavolala a říkala mi, že se políbili. Málem mě to položilo!“ říká nadšeně Danielle.

„Pokud je tu další osmdesátnice, pak jí radím, aby se chopila příležitosti,“ vzkazuje Janet. „Dříve se mě lidé ptali, proč se víc neusmívám. Tak teď se směju opravdu hodně, on mě vždy rozesměje.“