Muž dostal láskyplný dopis od prarodičů poté, co z médií zjistili, že je gay

Obrázek: hfz-2

Osmadvacetiletý Simon Crowther řekl o své orientaci rodině již před sedmi lety. Jak se ale ukázalo, všichni informaci tajili před prarodiči z obavy, že by je mohla popudit. Pravdu o Simonovi se nakonec dozvěděli až z novinového článku. Oproti mylnému předpokladu rodiny, a společenským předsudkům o bigotnosti starší generace, však měli z vnuka radost a láskyplně jej podpořili.

Obrázek: hfz-3

Simon je stavebním inženýrem specializujícím se na vodní hospodářství a záplavy a zakladatelem společnosti Flood Protection Solutions, která se zabývá instalací protipovodňové ochrany. Úspěšné podnikání jej v roce 2018 vyneslo až do žebříčku Forbes Under 30. Britský queer časopis Attitude Simona na svých stránkách ocenil jako úspěšného LGBTQ+ inženýra. Nedávno „experta na povodně” představil také Nottingham Evening Post Magazine. Jeho stoupající popularitu zaznamenali i prarodiče, kteří až díky článkům zjistili, že se jim vnuk nesvěřil s tím, že je gay. Usoudili, že rodina předpokládala, že budou zklamaní. Napsali proto Simonovi e-mail, v němž dali najevo, že z něj mají radost a stále ho milují:

Ahoj Simone,

Když se John R. zastavil, aby dědovi popřál k narozeninám, dozvěděli jsme se, že nedávno vyšel v časopise Nottingham Evening Post Magazine skvělý článek o tom, jak jsi vybudoval své podnikání. Zřejmě ses v rodině vyoutoval, když ti bylo 21. Očividně jste se rozhodli to před námi tajit, abychom nebyli rozrušení. Neboj se, nejsme naštvaní. Vlastně jsem si to už delší dobu myslela (babička), ale děda nic nevěděl. Neměj obavy. Pro nás jsi stejný Simon, tato zpráva na tom nic nezmění. Chceme, abys věděl, že jsi stále náš vnuk a máme tě pořád rádi. 

Jsem tak ráda, že už to víme. Užívej si života. Zatím ti to jde očividně velmi dobře. A také bychom si rádi přečetli výše zmíněný článek. Můžeš nám ho poslat e-mailem?

S láskou a podporou,

Babička a děda

Simona po přečtení dopisu zaplavily emoce a dojetí. „Úplně je vidím u počítače, jak přemýšlejí, co napsat. Jsou úžasní!" popsal na Twitteru, kde text e-mailu zveřejnil. Příspěvek ocenilo téměř 50 tisíc uživatelů.

Obrázek: hfz-1

Podle Upworthy je podpora rodiny zásadní především pro mladé LGBTQ lidi, kteří objevují své pravé já. Výzkum klinické sociální pracovnice Caitlin Ryan z Institutu Marian Wright Edelman na San Francisco State University pro Family Acceptance Project ukázal, že u mladých LGBTQ, jejichž rodiny akceptují jejich genderovou identitu a sexuální orientaci, je téměř o 50 % nižší pravděpodobnost pokusu o sebevraždu ve srovnání s dětmi, jež jejich rodina nepodpoří. Podobně autoři studie z roku 2016 zveřejněné v LGBT Health popsali, že odmítnutí rodiny je významným stresorem, který zvyšuje pravděpodobnost užívání návykových látek a pokusů o sebevraždu u trans a genderově nebinárních osob.