Chlapce zanechala jeho rodina v nemocnici. Adoptoval ho muž, který sám vyrostl u náhradní rodiny

Obrázek: peter-mutubazi-small

Dětství Tonyho Mutabaziho nebylo snadné. Hned po narození ho jeho biologičtí rodiče dali k adopci. Ve čtyřech letech se ho ujala rodina, s níž žil do svých 11 let. Když byl však v nemocnici ve městě Charlotte, ve státě Severní Karolína, jeho adoptivní rodiče si pro něj z dosud neznámých důvodů už nepřijeli. O několik dní později volala 37letému Peteru Mutabazimu sociální pracovnice Jessica Ward, zda by si opuštěného Tonyho nevzal na víkend. Peter byl již v předchozích třech letech pěstounem a poté, co si vyslechnul Tonyho příběh, který ho velmi zasáhl, věděl, že něco musí udělat.

Peter vyrostl v Ugandě a jeho dětství. Když mu bylo 10 let, utekl z domova, v němž panovalo domácí násilí. Ujali se ho lidé, kteří ho provedli školními léty. „Stali se mými sponzory, mou rodinou. Vyrostl jsem u velmi chudých lidí, v prostředí, kde mi nikdo neřekl, že mám budoucnost,“ vzpomíná. Peter nakonec odjel do USA, kde získal občanství, a usadil se v Oklahomě. Pracuje pro křesťanskou neziskovou organizace World Vision United States, která pomáhá dětem vyrůstajícím v sociálně slabých oblastech. Dosud byl Peter pěstounem 12 dětí, ve věku od svou do jedenácti let. Ale až když potkal Tonyho, rozhodl se stát se jeho adoptivním otcem.

peter mutubazi 1

„Jakmile jsem se dozvěděl, že se jeho původní adoptivní rodiče vzdali svých práv a Tony neměl kam jít, věděl jsem, že se ho musím ujmout. Měl jsem volný pokoj, prostředky, nebyl proto důvod, proč se o něj nepostarat,“ vysvětlil situaci Peter Mutabazi. Od té doby se Peter snažil Tonyho rozveselit a trávit s ním čas. Dívali se na filmy, hráli deskové hry, četli si nebo si vyjeli na kolo. V listopadu 2019 jejich vztah nabral oficiální podobu a Peter si Tonyho adoptoval. „Je to to nejmilejší a nejbystřejší dítě, které jsem kdy měl,“ žasne Peter nad Tonym a pokračuje: „Už od prvního dne mi říká táto. Opravdu to tak myslí a vzhlíží ke mně. Pyšně mě ukazuje ve škole a říká, že jsem jeho táta. To je něco, co se mi na něm moc líbí.“

peter mutubazi 2

„Tony si s sebou nesl problémy z pěstounské péče i trauma, když ho jeho bývalá pěstounská rodina po sedmi letech opustila,“ uvádí sociální pracovnice Jessica Ward. „Příběh Petera Mutabaziho je úžasný. Díky tomu, v jakém věku byl Peter, když se mu život obrátil naruby, cítím, že ho to s Tonym spojuje,“ dodává.

peter mutubazi 3

Jejich příběh oslovil sociální sítě a Peterův instagramový účet fosterdadflipper nasbíral přes 90 tisíc sledujících. Jejich rodina se nedávno rozrostla o dalšího člena – Peter má nyní v pěstounské péči dalšího, 7letého, chlapce. O společném soužití napsal Peter ZDE.

Foto: Instagram Petera Mutabaziho