Seniorka netradičně oslavila 90. narozeniny. Tandemovým seskokem padákem

Obrázek: snimek-obrazovky-2023-08-24-v-14-38-05

Když před deseti lety slavila Angličanka Hilary Oxley osmdesátku, její rodina dostala nápad věnovat své mamince a babičce seskok padákem. Hilary byla nadšená! A tak když rodina přemýšlela, co věnovat babičce k 90. narozeninám, měli jasno. Skočí znovu!

A opravdu. 90letá Hilary Oxley si s nadšením i obdivuhodným klidem tandemový seskok padákem zopakovala po deseti letech znovu. Její vnučky Stephanie a Daisy přiznaly, že před skokem své babičky jejich nervy pracovaly na plné obrátky. A stejně jako ony i zaměstnanci Skydive Headcorn v Ashfordu v Kentu byli překvapeni, jak je jejich babička v klidu.

„Nikdy ani za milion let bych si nemyslela, že když jsem tady skákala ve svých 80 letech, budu tady o deset let později skákat znovu,“ připustila nadšená devadesátnice. A vyprávěla, že 90. narozeniny pro ni byly opravdu dojemné, protože kromě seskoku padákem dostala od rodiny i stírací los, na němž setřela výhru v podobě dovolené ve Španělsku.

Pro celou rodinu to byla nezapomenutelná oslava narozenin, kterou si všichni budou dlouho pamatovat. „Jsme nadšené, že můžeme s babičkou sdílet takhle silné okamžiky,“ svěřily se vnučky. A ačkoli Hilary připustila, že dva seskoky, které dosud absolvovala, byly prozatím dostačující, nevylučuje, že znovu neskočí, až jí bude 95.