Koncept těchto snídaní je jednoduchý. Jsou otevřeny pro všechny bez rozdílu. Lidé přinesou to, co sami doma uvařili nebo upekli a ochutnají zase to, co připravili ostatní. „Otevřené snídaně po covidové pauze oživujeme. Je to jedinečná možnost, jak potkat nové lidi z různých prostředí. A funguje to. Jídlo odbourává nesmělost i bariéry,” vysvětluje manažer HFC Lukáš Houdek, který snídani již tradičně zahájil – spolu s Tamarou Moyzes, ředitelkou galerie Artivist Lab, která byla partnerem snídaně.
Účastníci měli možnost se na snídani také připravit na průvod, který na snídani navazoval. V připraveném beauty koutku si mohli vytvořit speciální líčení, s nimž jim pomáhal profesionální make-up artist Marcel, mohli si také připravit transparenty.
„Nás to strašně překvapilo. Vůbec jsme nevěděli, co od toho čekat, nakonec to byla strašně příjemná akce,” dodal František.
Otevřené snídaně od letošního roku pořádáme také mimo Prague a v menších městech.