Namalujte rybku a pomozte splnit Báře vánoční přání

Obrázek: barunka-small

Rybka vyletí letos již potřetí. I letos můžete přispět patnáctileté Báře Sedláčkové, která trpí neuropatií od svých tří let. Zapojit se můžete nejen finančním příspěvkem, ale i obrázkem ryby. Letos by si Barča k Vánocům přála "odpružená kola, aby jí nedrncal vozejk" a když něco zbude, tak se kouknout k moři. 

Barča Sedláčková žije se svou rodinou v Českých Budějovicích. Ve třech letech onemocněla neuropatií, což je porucha periferních nervů. Ochably jí ruce i nohy, většinu času tráví na invalidním vozíku a je téměř zcela závislá na pomoci druhých. Bára to však nevzdává. Miluje malování, zajímá se o umění, různé techniky malování a design. Chce se stát bytovou nebo zahradní architektkou. Už dnes maluje návrhy interiérů. Své obrázky malované metodou, které říká pusopis, už představila na několika výstavách.

barunka rybka pro barunku

Foto: Rybka pro Barunku z Instagramového profilu Alice Streit

Namaluj rybku

Vezměte tužku, papír a nakreslete rybku. Sdílejte obrázek na Facebook, Instagram nebo Twitter. Označte alespoň 3 přátele a sledujte, co se stane. Vyletí rybka. Touto formou můžete pomoci rozšířit kampaň #vyletirybka, kterou pro Barunku vytvořila hudební skupina The Greens. Letos by si Barča k Vánocům přála "odpružená kola, aby jí nedrncal vozejk", a když něco zbyde, tak se kouknout k moři.Skupina podporuje nemocnou dívku dlouhodobě. Vytvořili pro ni už tři videoklipy, nejnovější z nich k písničce Rybka.

Kapela s pomocí veřejnosti také letos na náměstí Přemysla Otakara II. postavila obří rybku z osmdesáti metrových desek, aby tak upozornili na životní příběh Barunky. 

Jak Barču podpořit?

Barču v letošním ročníku projektu podpořilo kromě soukromých dárců a firem i rádio Kiss Jižní Čechy. Moderátorka Bára Tluchorová namalovala pusou obrázek, který byl vydražen za 6000Kč.

barunka vydrazeny obraz

Bářin příběh, více informací o léčbě a možnostech jak pomoci naleznete na http://www.pusopis.cz