Čohanas: So me čoro / Co já nebohý

Obrázek: cohanas-small

Čohanas je mladá romská funky kapela z Brna. V lednu loňského roku pokřtila debutové album Amaro Drom (Naše cesta). Čohanas mají za sebou řadu úspěšných vystoupení na festivalech, koncertech i v televizních pořadech. Kapelu tvoří studenti středních škol v oborech od uměleckého manažera, pedagogiky až po sociální pracovníky. 

"Nechceme oslovit pouze jednu skupinu lidí, ale našim cílem je najít fanoušky, ať už v pubertě, nebo ve starším věku. Věřím, že oslovíme i majoritní společnost, a že díky naší hudbě spojíme majoritu i minoritu. Proto to děláme. Je to náš život a jsme rádi, že můžeme bourat předsudky," uvedl dříve pro server Romea.cz frontman kapely Vladimír Balog III.

Mrkněte na první videoklip kapely z produkce brněnského kolektivu Media Voice. Ti k práci na videoklipu říkají: „Čohanas před rokem vydali první album a svůj první videoklip svěřili do našich rukou. Je radost pracovat s mladými profesionály, jako jsou oni, jejich energie by nabila i atomovou elektrárnu!“

Media Voice

Media Voice je sociální podnik v oblasti kreativního sociálního byznysu. Na jeho začátku stojí žena a její sen založit produkční firmu. Talentovaná romská filmařka a fotografka Vera Lacková se obklopila mladými kreativními lidmi z různých kultura prostředí, aby jim dala šanci naplno rozvíjet jejich potenciál a ukázala, že multikulturní spolupráce nepomáhá jen vzájemnému porozumění a předcházení konfliktů, ale je přitom cenným zdrojem inspirace. Svou dokumentární tvorbou dává Media Voice prostor pro vyjádření těm, které ve společnosti není slyšet – nejen Romům, ale i jiným etnickým minoritám a tématům, která jsou v médiích málo prezentovaná.