Babička před lety omylem pozvala na Díkůvzdání cizího "vnuka". Z jejich večeří je tradice

Obrázek: dikuvzdani-babicka-small

Když 19letému mladíkovi přišla před třemi lety pozvánka, která však nebyla určena jemu, netušil ani on, ani její autorka, co všechno jedna špatně odeslaná zpráva přinese. Tehdy 59letá Wanda Dench chtěla pozvat na oslavu Dne díkůvzdání svou rodinu včetně vnuka a jeho přítelkyně. Zpráva s pozváním však přišla zcela cizímu muži. Když si v následující konverzaci vyměnili své fotografie, bylo oběma jasné, že došlo k omylu. Mladík se však i přesto žertovně zeptal, jestli může přijít i přesto, že Wanda není jeho babička. „Samozřejmě že můžeš. To je to, co babičky dělávají - vaří pro všechny.“ V době, kdy se kolem amerických prezidentských voleb vířily emoce a atmosféra byla ve společnosti napjatá, to bylo od Wandy laskavé gesto, kterého si mladý muž dodnes cení. A z jejich společných večeří při této příležitosti se stala tradice.

dikuvzdani babicka 5

„Večeře u příležitosti Díkůvzdání se u nás koná 24. listopadu v 15 hodin. Dejte mi vědět, zda přijdete. Doufám, že se všichni uvidíme. Pozvání se samozřejmě týká také Amandy a Justina,“ napsala ve zprávě Wanda Dench. Poslala ji však na špatné číslo. „Kdo je to?“ ptal se zřejmě překvapený muž, kterého právě kdosi pozval na Den díkůvzdání. „Tvoje babička,“ odpověděla nic netušící Wanda. „Babička? A můžeš mi poslat fotku?“ chtěl se přesvědčit muž. „Čí fotku?“ nechápala babička. „No tvoji.“ „Tak tady, jsem v práci.“ Muž na oplátku poslal svou fotku, z níž bylo už oběma jasné, že došlo k omylu a paní Dench měla v úmyslu pozvat někoho úplně jiného. Mladý muž se z legrace zeptal, zda může i přesto přijít. A co na to Wanda, když už věděla, že právě pozvala na slavnostní večeři úplně cizího člověka? „Samozřejmě že můžeš. To je to, co babičky dělávají, vaří pro všechny.“

dikuvzdani babicka 1

Omylem pozvaný host se jmenuje Džamál Hinton, Wanda mu však od roku 2016, kdy k tomuto roztomilému omylu došlo, říká „čestný vnuk“. Když loni společně vzpomínali na první společnou večeři v Den díkůvzdání, 61letá Wanda Dench pro Arizona Republic uvedla: „Bylo opravdu krásné mít tam všechny. Nasmáli jsme se a vzpomínali jsme na to, jak to všechno začalo. Užili jsme si to.“ Večeře zahřála u srdce také Džamála. „Svět se pomalu stává lepším místem, než byl. S tím vším kolem Donalda Trumpa a rasistických výroků je dobré vědět, že jsou tu stále i dobří lidé,“ komentoval „čestný vnuk“ loňskou večeři. Džamál pak dostal od Wendy otevřené pozvání na všechny další oslavy díkůvzdání u ní doma, a tak i loňský Den díkůvzdání oslavili společně a Džamál dokonce přivedl k Wandě i svou partnerku Mikelu.

dikuvzdani babicka 2

„Otázka za milion dolarů... co děláš na Den díkůvzdání?“ ptala se i letos Wanda Džamála, který podle svých slov zatím neměl s Mikelou žádné plány. „Rádi bychom vás oba měli u nás,“ napsala Wanda. „To by bylo úžasné! Loni jsme si to u vás moc užili!“ neskrýval radost Džamál.

dikuvzdani babicka 3

Wanda nevídá Džamála jen jednou ročně na Den díkůvzdání, ale jsou pravidelně v kontaktu. Wanda svému „čestnému vnukovi“ vypráví, jak se má ona a její rodina, Džamál jí zase svěřuje své plány ohledně studia práv. Z jedné omylem odeslané zprávy se tak stala tradice, která ukazuje, že otevřít dveře cizímu člověku může znamenat začátek pevného přátelství. „Jsem překvapená, že z jeho strany vyšlo přání v našem setkávání pokračovat. Jsme jako velká rodina a hlavně přátelé,“ uzavírá vděčně Wanda.

dikuvzdani babicka 4

Foto: Twitter Džamála Hintona