HateFree zahajuje festivalovou sezónu!

Obrázek: majalesy-small

Festivalová sezóna už klepe na dveře a HFC bude u toho. Podívejte se na přehled květnových festivalů, které se hlásí ke značce HateFree Fest.

První větší festival máme za sebou. V pátek 29. 4. se v prostorách a areálu UJEP v Ústí nad Labem konal každoroční studentský Majáles. Letos ale poprvé oblékl naše růžové barvy jako HateFree Fest. Jak přibližuje Lucie Stádníková, jedna z organizátorek ústeckého majálesu kjejich motivaci, proč se tento rok zapojili jako HFFest: „Majáles by měl být přístupný všem bez ohledu na sexuální orientaci, náboženské vyznání nebo etnikum.“ V klubu Cajk a prostorách ústecké univerzity jsme vystavili díla Patrika Hábla Tváře a projekt Všichni jsme na jedné lodi od umělecké skupiny KundyCrew.

majales1

Ústecký Majáles není letos jediným HateFree majálesem. Prvního května se konal v prostorách pražského Karolina Studentský Majáles. Od 2. do 7. května probíhá oslava studentského života pro změnu v Olomouci, která nabídne na 140 programových bodů v pěti dnech. Už 4. května vypuknou studentské oslavy v Dolních Vítkovicích v Ostravě, kde na Vás čeká pět scén, přednášky, výstavy a další bohatý doprovodný program. Držitelé HateFree Občanky získají V Ostravě po prokázání u pokladny slevu 50 Kč z celkového vstupného.

Naše majálesové turné ukončíme v Českých Budějovicích, kde se festival koná od 23. do 27. 5. 2016. Najdete nás tam v pátek 27. 5. s naším fotostánkem a kampaňovými materiály. V ulicích města budete zase moci spatřit výstavu Michaely Pospíšilové Králové s reflexí romského koncentračního tábora v Hodoníně u Kunštátu.

majales2

Nespolupracujeme jenom s majálesy, i když nás to těší. Na konci května budeme také na Refufestu, Dnech Jeruzaléma, v červnu na Ghettofestu, na mezinárodním divadelním festivalu Open Air Program v Hradci Králové a na mnoha dalších v průběhu celého léta.

Věděli jste, že HateFree mohou být i festivaly? Že HateFree Culture nepodporuje jen místa bez nenávisti HateFree Zone, ale také festivaly? Pořádáte festival, jsou Vám sympatické naše aktivity a máte zájem s námi spolupracovat? Ozvěte se nám na adam@hatefree.cz a probereme další možnosti spolupráce!