Žena bez domova získala práci v obchodě, na jehož parkovišti přespávala. Šance jí změnila život

Obrázek: lashenda-williams-small

Před pár měsíci LaShenda Williams přespávala ve svém autě a každý den řešila, kde sehnat jídlo a základní potřeby. Vyrostla v pěstounské péči a nikdy nepoznala stabilní rodinný život. „Strávila jsem celé dětství cestováním z jedné rodiny do druhé. Zažila jsem zneužívání a domácí násilí," popsala. „Nakonec mě už nikdo nechtěl a zůstala jsem v systémové péči až do posledního ročníku střední školy," dodala. Hledání zaměstnání jí komplikovala také vrozená porucha učení. Nikdy se však nepřestala snažit.

lashenda williams 1

Když dosáhla dospělosti, vydala se LaShenda hledat svoji biologickou rodinu do města Nashville ve státě Tennessee. Toužila po láskyplném přijetí a životě s rodinou. Přestože rodiče našla, její sny se nesplnily. Rozhodla se ve městě zůstat na vlastní pěst. Žena bez praxe a s poruchou učení však zaměstnavatele nezaujala. A tak se jednoho dne LaShenda objevila na parkovišti před obchodem řetězce Kroger ve východní části města. Následující dny, které trávila snahou sehnat jídlo, se v obchodě ‚zabydlela‘. Díky své milé povaze se brzy spřátelila s personálem i s některými zákazníky.  

Příležitost

Když se vedoucí Jackie Vandal doslechla, že LaShenda touží po práci v obchodě, rozhodla se pomoci. Pozvala ženu na veletrh pracovních příležitostí a pomohla jí s přípravou životopisu. „Pamatuji si, že mě stále podporovala. Vracela se a kontrolovala, jestli mám vše, co potřebuji. To pro mě nikdy nikdo neudělal,“ vzpomíná LaShenda. „Když mi oznámila, že jsem byla přijata, plakala jsem jí v náručí a slíbila jsem, že budu tvrdě pracovat každý den,” dodává.

lashenda williams 4

Svůj slib splnila. Již po prvním měsíci získala práci na plný úvazek. „Kéž bychom tak svědomitých pracovníků měli 120,” popsala Jackie. LaShenda si tak brzy mohla dovolit nové bydlení. Poprvé ve svém životě si pronajala vlastní byt.

Nový start

Když se pravidelný zákazník obchodu Verlenteez Williams, ve kterém LaShenda díky svému vstřícnému přístupu našla dobrého přítele, dozvěděl, že jeho oblíbená pracovnice získala byt, ale nemá v něm vybavení, požádal o pomoc na sociálních sítích. „Pokud jste měli to potěšení potkat slečnu LaShendu v obchodě Kroger, víte, že udělá cokoliv, aby vám pomohla. Nedávno se mi svěřila, že se stěhuje do nového nevybaveného bytu. Takže pokud máte něco, co byste jí chtěli darovat, kontaktujte mě. Pojďme jí ukázat trochu lásky!” napsal do facebookové skupiny města. „Myslel jsem, že bychom mohli sehnat pár židlí a podobných věcí," vzpomíná Verlenteez Williams. „Ale ozvalo se přes dvě stovky lidí a všichni chtějí darovat."

lashenda williams 3

Nový domov

Několik měsíců poté, co LaShenda našla útočiště na parkovišti obchodu, se toto místo stalo jejím domovem a zaměstnanci i zákazníci její novou rodinou. Dnes žije v bytě, který jí místní komunita pomohla vybavit a do práce chodí s úsměvem na rtech. „Lidé se mě stále ptají, jak se mám a jestli mám co jíst. Je příjemné vstávat a mít klid. Otevřu lednici a uvědomím si, že to všechno je moje a nikdo mi to nemůže vzít. Jsem volná a tak šťastná,” uzavřela.

lashenda williams 2

Foto: FB Verlenteez Williams