National Geographic píše historii, na obálce má transgender dítě

Obrázek: national-geographic-small

Lednové číslo magazínu National Geographic vstoupilo do historie – na obálce se totiž objevila 9letá Avery Jackson, která se už před 2 lety podělila o svůj příběh, život transgender dítěte. Avery, která se narodila jako chlapec, ale cítí se být spíše dívkou, pózovala fotografovi Robinu Hammondovi Jacksonovi. „Nejlepší na tom být tam jako dívka je, že už nemusím předstírat, že jsem kluk,“ říká Avery ke svému pózování pro National Geographic.

V aktuálním vydání National Geographic se otevírá téma genderu hned několikrát. Článek In Their Words: How Children Are Affected by Gender Issues (Jejich slovy: Jak děti ovlivňují otázky rovnosti pohlaví) ukazuje osobní pohledy devítiletých dětí z celého světa na to, jak gender ovlivňuje jejich osud a život. A právě tady nachází místo i příběh Avery.

„Byli jsme inspirováni všudypřítomností rovnosti žen a mužů,“ řekla pro NBC šéfredaktorka National Geographic Susan Goldberg proč se rozhodli věnovat lednové číslo tématu genderové identity a dodává: „Chtěli jsme se podívat na to, jaké jsou tradiční genderové role po celém světě a co to znamená. Dozvídáme se hodně informací o celebritách, ale jsou tu potom další lidé, kteří mají své problémy týkající se pohlavní identity a čelí jim každý den.“

national geographic

Jazyková bariéra je často jedním z důvodů, proč se bojíme nebo ostýcháme s někým navázat řeč nebo vztah. Amanda Moore, studentka základní školy v Kalifornii, tenhle problém ale vyřešila velmi jednoduše. Použila online překladač od Google. Proč?