Nenávist ti nesluší!

Obrázek: neslusi-small

Hněv je emoce, jejímž původním smyslem bylo připravit jedince na útok. Zvyšuje se srdeční tep, stoupá krevní tlak, člověk zčervená, zrudne a změní se k nepoznání. Svraštělé čelo, úzké štěrbiny očí obklopené vějířovitými vráskami, nepřirozené rozšíření nozder. Ústa se křiví do odpuzujících tvarů, nehezky rozevřena, nebo naopak sevřena tak mocně, že téměř neexistují. Až budeš zase někdy zuřit, podívej se do zrcadla! Nenávist ti nesluší!

HateFree Culture je iniciativou lidí, kteří dlouhodobě usilují o život bez násilí a nenávisti. Přestože jsme si vědomi občasných složitostí vzájemného soužití, respektu a tolerance, jsme přesvědčeni o existenci rozumných, kreativních a inovativních cest, jak je zlepšit. Život ve strachu a nenávisti nic pozitivního nepřináší. HateFree Culture ti proto nabízí možnost nahlížet na věci z různých úhlů pohledu, hledat řešení s ostatními a především tvořit a sdílet to, na čem záleží.  

Přinášíme a sdílíme informace, poskytujeme prostor příběhům obětí násilí z nenávisti, snažíme se oběti a jejich okolí nasměrovat k tomu, aby využili rad odborníků. Propojujeme a zviditelňujeme iniciativy ostatních. Vyvracíme fámy a nenávistné předsudky vůči různým skupinám obyvatel. V neposlední řadě jsme platformou, kde můžeš soustředit své nápady, kreativitu a názory.

Chystáme celou řadu aktivit, které se čím dál více rozšiřují, plánujeme zapojení dalších lidí a iniciativ plných tvůrčích nápadů. Už brzy představíme HateFree zóny, tedy zóny, v nichž není pro násilí a nenávist místo. Mohou se jimi stát kavárny, divadla, galerie, sportovní kluby, myčka aut nebo třeba radiový éter. Na jaře budeme hledat zajímavé interprety, kteří pro naši společnou myšlenku složí skladbu. Tomu nejlepšímu natočíme profesionální videoklip. V létě se pak můžeš těšit na řadu HateFree festivalů, nebo na díla současných umělců ve zhruba třiceti regionálních městech ČR. Chystáme i mnoho dalšího. Chceš být součástí a v obraze? Přidej se!

Chceš dát svým známým najevo, že jsi HateFree? Chceš naši iniciativu podpořit? Vyfoť se, když nenávidíš, vytvoř si pomocí našeho Vgenerátoru profilovky po vzoru naší kampaně a nasdílej na Facebooku. Ukaž svým přátelům, že ti nenávist fakt nesluší!!

[widgetkit id=2]