Nenávist ti nesluší! v Napajedlech

Obrázek: bendig-napadeni-small

Od 29. ledna bude výstava dvacítky fotografií s názvem Nenávist ti nesluší! k vidění v CAFÉ Klášter v Napajedlech. Na těch jsou portrétovány známé osobnosti s nenávistnými obličeji – mezi nimi například zpěvák Jan Bendig, herec Lukáš Hejlík, zpěvačka Tonya Graves nebo kajakář Vavřinec Hradilek. Výstava potrvá do konce února.

NtN napajedla

Hněv je emoce, jejímž původním smyslem bylo připravit jedince na útok. Zvyšuje se srdeční tep, stoupá krevní tlak, člověk zčervená, zrudne a změní se k nepoznání. Svraštělé čelo, úzké štěrbiny očí obklopené vějířovitými vráskami, nepřirozené rozšíření nozder. Ústa se křiví do odpuzujících tvarů, nehezky rozevřena, nebo naopak sevřena tak mocně, že téměř neexistují. Až budeš zase někdy zuřit, podívej se do zrcadla! Nenávist ti nesluší!

[widgetkit id=2] 

Fotografie vznikly v listopadu 2015 při veřejném startu HateFree Culture v návaznosti na televizní a radiové spoty, jejichž cílem bylo jednoduše ukázat, že nenávist člověku nesluší. V našem fotoateliéru se tak během pěti dnů vystřídalo více než osmdesát osobností ze světa hudby, filmu, divadla nebo sportu.

Na to, jak fotografie vznikaly, se můžete podívat v tomto videu!