HateFree Fest: Open Air Program v Hradci Králové

Obrázek: oap-small

Festival Open Air Program, který bude od 19. do 28. června probíhat ve veřejném prostoru v Hradci Králové, se stal HateFree Festem. Dává tak svým návštěvníkům najevo, že na akcích, které pořádá, uvítá všechny návštěvníky bez ohledu na jejich etnickou, sexuální, náboženskou či jinou příslušnost.

Open Air Program je od roku 2000 tradiční součástí Mezinárodního festivalu Divadlo evropských regionů, koná se každoročně v druhé polovině června v Hradci Králové. Jedná se o desetidenní nesoutěžní přehlídku tuzemského a zahraničního převážně divadelního umění, která má pro svou uměleckou otevřenost a diváckou přístupnost v rámci území ČR zcela výlučný charakter. Představení se odehrávají na téměř 20 scénách pod širým nebem, v historickém centru města, účastní se ho na 150 souborů či jednotlivců, kteří odehrají na 200 představení, venkovní část festivalu navštíví přibližně 50 tisíc diváků.

V rámci letošního ročníku připravíme na festivalu spolu s Centrem současného umění DOX v rámci společného projektu HateFree Art performance Welcome in the Czech Republic multimediální umělkyně Dariny Alster. Ta bude od 12 do 15 hodin k vidění na Gočárově okruhu u prodejen McDonald’s či Kaufland. Podle starého českého zvyku budete přivítáni chlebem a solí. Uprostřed plně komerční zóny se v mžiku na tom samém místě ocitnete obklopeni folklorem a tradicí. 

WellcomeCZ big

Ozvěnou festivalu pak bude výstava portrétů Nenávist ti nesluší!, na kterých jsou zachyceny osobnosti veřejného života v nenávistných pózách. Výstava bude probíhat od 28. Června v královehradeckém Biu Central, které je současně jednou z HateFree Zones, tedy míst, která se deklarují jako prostory bez násilí a nenávisti.

Podrobný přehled programu najdete na webu festivalu http://www.openairprogram.cz/

Sledujte pro novinky festival na Facebooku!