Výstava Prostě láska v pražské kavárně Érra

Obrázek: vystava-laska-small

Od dnešního večera bude po celý měsíc k vidění v pražské kavárně Érra výstava dvacítky fotografií, které se staly součástí kampaně Prostě láska.

1

Ve veřejném prostoru v posledních týdnech probíhaly velmi živé debaty na téma práv gayů a leseb, povahy jejich vztahů nebo sexuálních preferencí. Zatímco podle některých internetových diskusí by se mohlo zdát, že Česko náhle zachvátila homofobní horečka, průzkum veřejného mínění CVVM ukazuje, že se postoj veřejnosti k lidem s odlišnou sexuální orientací stále zlepšuje. Podle toho z června letošního roku je téměř 75% dotázaných pro registrovaná partnerství, pro osvojení dítěte partnera nebo partnerky přes 60% a pro adopce dětí z dětských domovů stejnopohlavními páry bezmála polovina dotázaných.

Mezi fotografovanými je také celá řada známých osobností, jako například zpěváci Jan Bendig a Pavel Vítek s Janisem Sidovským, herečky Bára Hrzánová, Sandra Nováková nebo Jana Plodková. Ve své každodenní situaci se nechali se svými protějšky zachytit také moderátoři Honza Musil a Aleš Cibulka, malíř Jan Gemrot, herci Lukáš Hejlík, Jan Cina s Petrem Vančurou nebo Jakub Žáček. Nechybí ani Halka Třešňáková z úspěšného sitcomu Kancelář Blaník nebo frontman kapely Skyline MC Jacob.

4

6

Všechny fotografie z této fotokampaně najdete ZDE.