Samoživitelka ukázala, že na splnění snů není nikdy pozdě. V 50 letech se stala lékařkou

Obrázek: doktorka-main

Nya Syndab s hrdostí zveřejnila fotku své maminky v červené kombinéze na sociální síti Twitter. „Moje máma se stala lékařkou v 50! Sny se vždy splní. Gratuluji, krásko," napsala. „Je opravdu úžasná! Moje favoritka." Stát se doktorkou však není jediným úspěchem Stephanie M. Jackson. Sama vychovala dvě děti, které nyní dokončily vysokou a střední školu. Nyain příspěvek na Twitteru rychle upoutal pozornost. Pro některé se příběh stal impulsem, aby se nevzdávali svých snů.

„Jako dvaadvacetiletý student, který opustil vysokou školu a má pocit, že je jeho život na hovno, mi to alespoň trochu pomáhá si uvědomit, že toto není konec a mám čas to zkusit znovu,“ okomentoval příspěvek uživatel Twitteru Marcusbell334. „Nikdy není konec. Dokončení bakalářského studia mi trvalo 6 a půl roku. Jsi na správné cestě, ničeho se neboj," odpověděla mu povzbudivými slovy Nya Syndab. 

Obrázek: doktor

V odpovědi na přání mnoha lidí, kteří projevili zájem dozvědět se více o cestě její matky, Nya v dalším tweetu vysvětlila, že Stephanie ji a jejího bratra vychovávala sama. „Pracovala jako středoškolská učitelka, ale dala výpověď a přestěhovala se do Atlanty, aby mohla dokončit doktorát z chiropraxe," napsala. Nya ve stejném období studovala bakalářský obor biologie, který ukončila po boku své matky. Ve stejném roce promoval na střední škole i její bratr Ricky.

Obrázek: doktor-s-rodinou

Nya připojila také pár povzbudivých slov pro ty, kteří „mají pocit, že jsou příliš staří na to, aby se věnovali medicíně (nebo jinému oboru), a že na splnění jejich snů je příliš pozdě”. „Řekla bych, že když máte touhu stát se lékařem, bylo vám to souzeno. Intuice nám pomocí našich tužeb a přání ukazuje naši cestu. Bez ohledu na to, jak moc se cítíte vzdáleni svému cíli, život nás různými způsoby přivede tam, kde jsme celou dobu měli být. Moc vám přeju, abyste se vrátili k medicíně bez ohledu na věk. Svět potřebuje vaše léčivé ruce," vzkázala.

Obrázek: doctor-3