Samoživitelka darovala výhru 100 dolarů z loterie zraněnému policistovi. Jeho kolegové pro ni vybrali tisíce

Obrázek: shetara-sims-small

Svobodné matce Shetaře Sims z Kansas City přinesla epidemie onemocnění covid-19 do života nové překážky. Tak jako řada dalších lidí přišla o zdroj příjmu a potýkala se s chudobou. Jednoho dne se na ni usmálo štěstí. Na parkovišti u obchodu s potravinami našla los v hodnotě jednoho dolaru. Vložila jej tedy do loterie a vyhrála 100 dolarů. Tato suma by mohla na nějakou dobu vyřešit její finanční problémy. Přestože na Shetařině účtě zbývalo jen sedm dolarů, rozhodla se vyslyšet přání své dvanáctileté dcery Rakiyi a výhru darovat rodině místního policisty, který byl několik dní předtím postřelen při výkonu služby. Policejní důstojníci z Kansas City se rozhodli nenechat takový projev solidarity bez odezvy.

shetara sims 1

Desátého července zavolala na policejní oddělení v Kansas City žena. Chtěla pomoci důstojníkovi, který byl postřelen 2. července a v současné době je stále na oddělení intenzivní péče. „Ujistili jsme ji, že je o něj dobře postaráno, ale pokud chce, může přispět rodině na pohonné hmoty, aby jej mohla v nemocnici navštěvovat. Okamžitě souhlasila,” popisují důstojníci kansaského oddělení, kteří neznámou volající ženu přesvědčovali, aby si v kontextu své vlastní finanční situace výhru nechala. Odmítla však s tím, že je důležité policii ukázat, že za nimi lidé stojí. 

Laskavost za laskavost

Její volání a podpora policisty dojala a chtěli jí dobrý skutek oplatit. Po několika dnech pátrání se jim podařilo získat kontakt na Shetaru Sims a její dceru Rakiyu. Dozvěděli se tak celý příběh. Před osmi lety byla zavražděna nejstarší Shetařina dcera. Matka dodnes vzpomíná na podporu ze strany policejních důstojníků z Kansas City. „Detektivové tu skutečně byli. Víc, než si kdokoli dokážu představit. Přišli navštívit mé děti. Udělali mnoho věcí, které nemuseli dělat, “ přiblížila Shetara pro CNN. Proto se rozhodla tuto laskavost oplatit. 

shetara sims 2

Žena se srdcem ze zlata

Shetara a její dcera Rakiya se nakonec setkali s některými spolupracovníky zraněného strážníka osobně. Ti pro svobodnou matku a její děti založili sbírku na portálu GoFundMe, ve které se podařilo získat již 150 tisíc dolarů. Kampaň nazvali ,Pomáháme ženě se srdcem ze zlata’. „Lidi jako ona je těžké najít," uvádí Chantale Childs z policejního oddělení. „Osoba, která pomůže cizímu člověku, přestože sama má velmi málo, si zaslouží podporu. Je úžasné vidět, jak se moje komunita spojila, aby rodinu podpořila. Jsem pyšný,” dodává.