"Na Vánoce nebude jíst nikdo sám!" říká muslimský restauratér z Londýna

Obrázek: restaurace-londyn-small

Majitel turecké restaurace v Londýně pohostí na Štědrý den seniory a lidi bez domova. Chystá pro ně zcela zdarma tříchodové menu, aby v tento den nikdo nebyl sám.

„Jídlo zdarma seniorům a lidem bez domova. Na Štědrý den nikdo nebude jíst sám.“ Majitel turecké restaurace Shish v Londýně nabízí zcela zdarma tříchodové menu lidem, kteří by jinak trávili svátky sami a bez štědrovečerní večeře. Svou restauraci otevře potřebným 25. prosince a mezi polednem a 18 hodinou bude příchozím servírovat polévku a cacık, který u nás známe jako řecké tzatziky. Hlavním chodem bude dušené maso se zeleninou (také ve vegetariánské verzi) nebo kuřecí špíz a na závěr se bude podávat rýžový pudink.

Laskavou nabídku muslimského majitele restaurace sdílely na svých facebookových profilech tisíce uživatelů. Někteří si na dalších sociálních sítích dělali legraci z častých protimuslimských komentářů a uvedli například: „Zatracení imigranti! Přijdou sem a krmí naše chudé a lidi a bez domova!“ nebo „Už vidím titulek na Daily Mailu: ´Muslimští migranti nutí seniory, aby jedli nechutný cizí hnus na Štředrý den!´“ Jiní nabízeli, že přidají ruku k dílu a v restauraci na tento den pomůžou: „Kde je ta restaurace? Moc rád bych pomohl. Neslavím Vánoce, ale nějakým způsobem bych chtěl pomoci.“ Naprostá většina komentářů nešetří slovy chvály a uznání: „Úžasní lidé se najdou všude.“ nebo „Vehnalo mi to slzy do očí. Skvělý nápad!“

restaurace londyn

Foto: FB Shish Rest